Eerste avond en eerste dag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Emelie De Bruyne - WaarBenJij.nu Eerste avond en eerste dag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Emelie De Bruyne - WaarBenJij.nu

Eerste avond en eerste dag

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Emelie

15 September 2008 | Suriname, Paramaribo

Zo hier mijn eerste berichtje!

Gisteren, 13 september heb ik 'afscheid' (tijdelijk uiteraard) genomen van mijn zalige familie en beste vriend! Ik had het wel even moeilijk, maar had ook wel zin in het nieuwe avontuur!

Toen we landen en het vliegtuig uitstapte was het onbegrijpelijk heet! Ik zette werkelijk 1 stap in de Surinaamse wereld en mijn broek plakte in 1 seconde al tegen mijn benen!

Een taxi bracht ons s'avonds naar ons huisje. Toen we in de auto zaten was het zicht echt zo mooi! We reden toen echt door de buurt waar er veel armoede is. Kindjes die onder houte schuur zitten, op blote voetjes lopen,... Echt raar, maar tegelijkertijd ook prachtig omdat te zien omdat je gewoon zo dicht iets kan meemaken. Toen we in de auto zaten, begon het plots heel hard te onweren! Was ook wel tof om te zien se, dat duurt maar even en daarna is het weer voorbij! En iedereen doet of er niks aan de hand is, jongens die voetballe op straat, ... Echt een andere sfeer dan hier!

Nu is het de tweede dag en ben ik naar een marktje geweest. Da was echt wel heel tof en indrukwekkend, levende krabbe die aan een touwtje hange, iemand die een aap vastheeft,...

Het verkeer is hier echt niet normaal! Iedereen doet zijn eigen zin en toetert in het rond! Ze rijden hier ook links en das echt wel aanpasse. We liepe vaak aan de verkeerde kant en dan roepe ze uit hun autoraam naar ons.

Jaja, ondergedompeld in een andere cultuur en das echt wel zalig. Ik geniet heel erg van alle indrukke die ik opdoe.

Oke, ik stop hier maar mee en kruip in mijn bed. Ik heb nog veel meer te vertellen, maar nu is het nogal een chaos in mijn hoofd!

Hou jullie goed daar en ik zal dat hier ook doen!

Een dikke kus van een continu zwetende Emelie! (serieus ik ben voortdurend plakkerig en nat van het zweet!)

allee slaapwel!

• 15 September 2008 - 08:30

Inneke:

Hej Emelieke!
    Ik ben weer heel hard aan het werken :-) Kheb al veel aan je gedacht de laatste dagen! Leuk dat er al zo snel iets op je blog staat. Het klinkt allemaal wel heel leuk en goed! Trek maar veel foto's en geniet maar van de zon want hier in belgie heeft het naar het schijnt al gevroren vannacht!

Dikke kus!

• 15 September 2008 - 10:21

Kimmie:

Dag maateke,
    'k Vind het echt zo raar da gij daar nu in het verre Suriname zit! Maar 'k merk da je al volop aant genieten bent van al die indrukken, dus das echt super! 'k Kan nu al ni wachten om al jou verhalen te horen. Geniet er echt volop van liefste Emelie! Wij kunnen donderdag naart school...pff :-)
    Hele dikke kus...
    Kim xxx

• 15 September 2008 - 13:18

Marieken Poppemieken:

Dag emelieke poppemieke!
    Zo te leze hebde het er al goed naar u zin.
    Geniet nog goed van de tijd ginder ver weg he.
    vele kussen, marie.
    Ps: zolang je alleen mr zweet kan het geen kwaad, mr als je ook stinkt, da zou erger zijn! ;)

• 15 September 2008 - 17:05

Inneke:

Hej Emelieke

Heb toch nog slecht nieuws.. ben net mijn baan kwijt geraakt :(

maar goed, daar ga ik je nu niet mee vervelen...

Jij wel veel plezier nog

dikke knuffel

• 16 September 2008 - 18:48

Kaatje :

hey emelie
    leuk dat ons papa jou blog heeft gevonden zo kunnen we wat volgen
    ik denk ook veel aan jou :) en nore niel mama en papa ook

xxx kaatje <3<3

• 16 September 2008 - 23:55

Emelie:

Leuk Kaatje dat je iets stuurt!
    Amuseer je op school en tot snel he!!

Liefs,Emelie

• 17 September 2008 - 06:16

Eef:

Vogeel!!! X
    Alles goed?
    Kheb net je mailtje geleze en ben direct op je blog kome kijke :))
    Kvindhet jammer dawe mekaar niemeer gezien hebbe.. Maar kdenk aan je!!
    Milleke, geniieet daar van alles wa je meemaakt!! En vergeet geen foto's te trekke!!!
    Geweldig lieve zoen,
    Bambi Xx